За Чифлика

Накратко

Чифлик Дъбовете е разположен на 25 км. западно от гр. Варна, по пътя Белослав – Аврен. Издигнат на 225 м. надморска височина, с чудесни гледки към Варна и варненското езеро. Тук на едно в хармония съжителстват хора, кучета, котки, кокошки, кози и други най-различни животински видове – една малка екосистема. Ние се стремим да запазим дивата природа така, както сме я заварили. Далеч от градския шум и навалицата на курортите, без бетон и асфалт, тук всичко е естествено. Чифлика е едно релаксиращо и изпълнено със свеж въздух място.

Какво има в Чифлика

Нашата екологична къща

Построена от тухли, пръст и гуми, нашата къща е уникална, тъй като е леко вкопана в земята- това гарантира прохлада през лятото и запазва топлината през зимата. Оборудвана е със слънчев панел, за да можем да ползваме хладилник. Смятаме да покрием покрива с пръст и да посеем билки отгоре- така ще стане още по-красива. Къщата е екологична, без статично електричество, даже телефоните губят обхват вътре.

Градина

Имаме както зеленчукова градина, където отглеждаме сезонни зеленчуци, така и овощна градина с различни плодни дръвчета. Понеже е стръмно, за зеленчуците направихме тераси, които играят ролята на повдигнати лехи. Тук отглеждаме ягоди, лук, салатки, домати, краставици, спанак, различни билки и др.

Козички

Пасищно отглеждани, нашите козички се хранят само с това, което си харесат по полята и горите. Обичат да ги галиш и да ядат от ръка. Любопитни, любвеобвилни и всяка с характера си, затова ние сме им дали лични имена.

Птици

В Чифлик Дъбовете си гледаме наистина щастливи кокошки. На разходка по цял ден, с храна и вода винаги на разположение. Сами си отглеждат пиленцата в естествена среда. Радваме се и на малки пъдпъдъци. Яйцата им са много полезни, защото са с много ниско съдържание на холестерол.

Балкан

Това е нашето куче Балкан – пазача на чифлика. Гальовен и обича лакомства.

Котки

Най-мързеливите котки, по цял ден спят. Те се грижат да нямаме мишки.

Компостна тоалетна

Какво е едно екологично стопанство без компост и компостна тоалетна.

Наоколо

Наоколо е пълно с най-различни билки и плодни дървета, както и уникални гледки.

Scroll to Top